НҮБ-ын Ерөнхий Ассемблейгээс жил бүрийн 6-р сарын 7-ныг “Дэлхийн хүнсний аюулгүй байдлын өдөр” болгон тэмдэглэн өнгөрүүлдэг уламжлалтай.
Энэ жил хүнсний аюулгүй байдлын өдрийг “Болзошгүй эрсдэлд бэлэн байя” уриан дор дэлхий нийтээрээ тэмдэглэж байна.Энэ нь хүнсний аюулгүй байдлын эрсдлийн зэргээс үл хамааран болзошгүй эрсдэлд бэлэн байхын чухлыг онцолж байгаа юм.
Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад хүн бүрийн оролцоо чухал бөгөөд “Хүнс, хоолны аюулгүй байдлыг хангах 5 түлхүүр зарчим”-ыг хэрэгжүүлж, хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс сэргийлээрэй.